Wat is er te doen, nieuws en mededelingen

AGENDA

De Oranjehof, dinsdag 10 september: 55 plus Zelhem/Halle
Zang en muziek met het duo “Een en Ander”, aanvang 14.00 uur

De Oranjehof, donderdag 12 september: fietsgroep
Vertrek 09.30 uur, dagtocht afstand ca. 50 km.

De Oranjehof, vrijdag 13 september: open tafel
Vanaf 17.00 uur, wat is er gezelliger dan samen eten !

De Oranjehof, dinsdag 17 september: fietsgroep
Vertrek 09.00 uur, afstand 25 km.

De Oranjehof, zaterdag 21 september: soep en pannenkoeken
Gezellige middag met een soepenbuffet en heerlijke gebakken pannenkoeken.

De Oranjehof, donderdag 26 september: fietsgroep
Vertrek 09.30 uur, afstand 15 km.

De Oranjehof, vrijdag 27 september: open tafel
Vanaf 17.00 uur, wat is er gezelliger dan samen eten !

Rabobank Clubkas Campagne 2019

Ook dit jaar neemt de Stichting Welzijn Zelhem deel aan de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank worden in de periode van 5 – 19 september in de gelegenheid gesteld hun stem voor een bijdrage uit dit fonds toe te kennen aan de St. Welzijn Zelhem. Leden van de Rabobank ontvangen hiervoor persoonlijk bericht .

Platform Welzijnsorganisaties Zelhem/Halle

Dag van de ouderen 4 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober organiseert het Platform Welzijnsorganisaties Zelhem evenals vorig jaar de “Dag van de Ouderen”. U bent van harte welkom voor een gezellige middag bij Het Witte Paard, Ruurloseweg 1, inloop vanaf 15.30 uur tot ca. 18.00 uur. De kosten bedragen  5,00 p.p.

Aanmelden: telefonisch: 06-22566184, via info@welzijnzehem.nl of het inloopspreekuur op de Oranjehof op maandag (13.00 – 14.00 uur) en dinsdag (10.00 – 11.00 uur).

Veel kijkplezier bij de expositie van Heintje Demkes en Marjan Takkenkamp
Tot begin oktober 2019 exposeren Heintje Demkes en Marjan Takkenkamp in de Oranjehof. Het schilderen door Heintje en Marjan leerden ze en doen ze nog steeds allebei op de Boerderij in Zelhem. Beiden zijn begonnen met pastelkrijt te tekenen bij Gerrie Olthof en Hanny Mulderij en nu werken ze met acrylverf. Heintje en Marjan nodigt iedereen van harte uit om hun plezier in schilderen te delen.

Start seizoen computercursus SeniorWeb Zelhem

Computergroep doorlopend

In september starten op de woensdag en donderdag de doorlopende computergroepen. Deze cursussen zijn afgestemd op de vraag en behoefte van de deelnemers, waarbij basisvaardigheden worden doorgezet naar actuele aspecten en onderdelen, zoals mappen/bestandsbeheer, internetten, e-mailen, social media, fotobewerking, internetbankieren, etc. Tussentijdse instroom is mogelijk

Computergoep kortlopend

Op 3 oktober a.s. start een cursus (4 bijeenkomsten) gebruik en toepassing van de smartphone (gebruik, WhatsApp, internet, foto’s)

Voor informatie en aanmelden:

St. Welzijn Zelhem: 0314-622074 of www.welzijnzelhem.nl.
St. De Boerderij Zelhem:0314-623286 of www.deboerderijzelhem.nl

Leslocatie: De Boerderij Meeneweg 4, 7021 HN Zelhem

Lange wachttijden bij de rijbewijskeuring voor 75+
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) loopt achter met de verwerking van de Gezondheidsverklaringen. Hierdoor is het risico tijdelijk geen autorijden reëel aanwezig. Mede door de nieuwe procedure loopt de wachttijd op en wordt geadviseerd de rijbewijskeuring ca. 6 maand voor de verloopdatum aan te vragen.

Op de pagina rijbewijskeuring vindt u de procedure en aanmelding voor de keuring

De Oranjehof, iedere dinsdagavond: spelavond
Met uitzondering van de eerste dinsdagavond van de maand is er op de overige dinsdagavonden van de maand van 19.30 tot 22.00 uur spelletjesavond met o.a. koersballen, rummikub, sjoelen, kaarten. Naast het spelen van de spellen is de gezelligheid en het ontmoeten en onderhouden van de contacten een belangrijke factor.