55 plus Zelhem/Halle

De commissie 55 plus Zelhem/Halle e.o. organiseert in de periode januari t/m juni en september t/m december 1x per maand een veelzijdige middag voor 55 plus personen. Het afwisselende programma bepaald het karakter van de middag, het ene moment amusement, een ander moment informatief/inhoudelijk, maar het kan ook een belevenis zijn door samen te eten of het spelen van spel, e.d. De 55 plus middagen vinden plaats in de Oranjehof, Pr. Beatrixstraat 41, 7021 CD Zelhem. Wilt u vervoer naar de Oranjehof, in het geval u geen andere mogelijkheid heeft van vervoer, dan kunt u contact opnemen met mevr. Rikie Wassink Looman tel. 0314-622426, kosten € 2,00 per persoon. Voor meer informatie over 55 plus middag Zelhem/Halle en kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Zelhem, tel. 0314-622074 of via info@welzijnzelhem.nl

Programma

Data  Programma
Dinsdag 10 september

Dinsdag 8 oktober

 

Dinsdag 12 november

Dinsdag 10 december

Een en Ander: zang en muziek uit Zelhem

Dokter ten Hoopen, voormalig huisarts met verhalen in het dialect uit leven gegrepen

Vader en Zoon Krijgsman, zang en accordeonmuziek

St. Opvang Noach vertellen en laten zien hoe zij werken

 

Dinsdag 10 september komt het duo “Een en Ander” (Erik Knoef en Anita Oldenhave) naar de Oranjehof. Dit veelzijdige duo biedt telkenmale een ander een mooi programma met conferences, sketches, gedichtjes, verhalen en liedjes met een hoog meezing gehalte. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van diverse instrumenten zoals: gitaar, mondharmonica, klarinet en trompet.

Dinsdag 8 oktober komt dr. Derk Jan ten Hoopen naar de Oranjehof. Geboren (1943) in Neede werd het hij na zijn studie huisarts in het Drentse Zuidwolde, waar hij nog steeds woont. Naast zijn werk als huisarts is hij begonnen te schrijven en werd zijn werk o.a. geplaatst in bundels, zoals Den Tillefoon, Flonkergood, Mo’j ’s kieken wah’n schrievers en Alles plat(t). In 1999 verscheen zijn gedichtenbundel ‘Soms zit ik zomaor onder ’n boom’ en in 2001 de bundel ‘Gedachtenzaod’, beide met dialectgedichten. Derk Jan komt o.a. vertellen over zijn boek  ‘Gaot zitten en vertel’. Deze uitnodigende titel geeft al aan dat het een gemeudeleken middag wordt.

Dinsdag 12 november zijn vader en zoon Krijgsman uit Markelo van de partij. Zij zetten met hun zang en accordeonmuziek de Oranjehof op stelten. Bekend inmiddels van de Harmonicadagen bij het Smedekinck mag u deze gezellige muzikale middag absoluut niet missen.

Dinsdag 13 december komt de St. Noach uit Halle naar de Oranjehof om te vertellen over hun werk als dierenopvang. De St. Noach  biedt hulp aan in het wild levende inheemse dieren met als doel de dieren na kortere of langere periode van verzorging en – of revalideren weer vrij te laten in de natuur. Ook verlenen zij hulp aan en werken we samen met andere dierenorganisaties om zoveel mogelijk dierenleed te voorkomen. Dit alles gebeurd op geheel vrijwillige basis. Voorlichting vinden ze erg belangrijk en willen dit graag met u delen.